[Инфографик] Кој ќе ги користи социјалните мрежи во 2015

„Социјалниот пејсаж“ – вкупната состојба на социјалните мрежи, постојано се менува. Некои мрежи растат, се зголемуваат со поголема стапка од останатите, а се менува и структурата на луѓе кои ги користат.

Маркетинг-експертите велат дека севкупно, луѓето и натаму се „заљубени“ во социјалните мрежи. Во САД, повеќе од половина од населението редовно ги користи платформите за дружење на интернет, а Фејсбук и натаму води според бројот на корисници.

Во овој инфографик се пренесени предвидувања на растот и промените кои ќе се случуваат кај неколкуте најголеми социјални мрежи во текот на следните две години:

[Инфорграфик] Кој ќе ги користи социјалните мрежи во 2015