[Инфографик] Најдобрите училишта за бизнис во светот

Универзитетот Харвард останува најдоброто место за учење бизнис во светот, покажа истражувањето на Бизнис Инсајдер за кое биле анкетирани илјадници професионалци ширум светот. Испитаниците добиле задача да ги рангираат (од 1 до 5) најдобрите бизнис училишта во светот. Резултат од ова е следниот инфографик:

Инфографик

Извор:Вusinessinsider