[Инфографик] 20 најфотографирани светски атракции

Иако е правен само врз основа на бројот на постови на Инстаграм, овој инфографик нуди интересен увид во некои од најфотографираните (најтагираните) светски туристички дестинации. Ги нема Ајфеловата кула и Статуата на слободата, но листата претставува многу интересни места кои не се меѓу најспомнуваните атракции во светските метрополи.

phph