[Галерија] Увертира на дожд – Шарена револуција во Скопје

Дождот и невремето синоќа во Скопје не ги спречи учесниците во Шарената револуција да излезат на протест во Скопје за да побараат Уставниот суд да ја признае уставноста на СЈО и да ги повторат своите барања.  Ним синоќа и официјално им се придружи граѓанското движење „Го сакам ГТЦ“. Протестот почна пред канцелариите на Специјалното јавно обвинителство, по што се упатија кон Владата и Уставниот суд, каде полициски кордон ги спречи во намерата да стигнат до судот.

Во продолжение погледнете ја галеријата од вчерашниот протест на фотографот Ванчо Џамбаски.

28100395406_d96b3f3b44_k

28056571991_9e2e3655b5_k

28031354382_27eb40178c_k

28100367246_c6d18f68c3_k

28100388636_2cb45c7fc6_k

28056583871_389dc069f3_k

27519461344_2238dab074_k

28056565131_b75bd3685e_k

28056563621_2781302193_k

27853781400_832f9f5e7e_k

28100372556_4b290a832c_k

27855573200_82793b8192_k

27521103973_f94de99e25_k