[Галерија] Сараево пред 18 години и сега

Британски Телеграф објави фото-галерија од Сараево во која со прикажување на истата локација се гледа колку овој град се изградил и променил изминатите 18 години. Хуманитарецот од Велика Британија, Џим Маршал кој престојува во Сараево во текот на 1996 година го фотографирал градот разрушен од војната. Тој повторно се враќа назад пред неколку години и прави фотографии од истите места. Ова е резултатот:
01

00

55

4433

22

11

111

1-0

99

77

66

Извор: Телеграф/РадиоСараево