[Галерија] Преку исечоци од хартија до сцени од митологијата и соништата

Уметницата и илустратор Morgana Wallace прави невообичаени дела во кои разработува повеќе аспекти од митологијата, фантазијата и соништата. Но она што го задржува вниманието е начинот на кој се создаваат ваквите креации, направени од повеќе слоеви хартија на кои се додадени детали од боја и акварел.

Сите нејзини дела можат да се видат на нејзиниот сајт или на „Madrona Gallery“. Дел од нив погледнете подолу:

paper-1

2

3

4

6

5