[Галерија] Навредливи графити во Тетово

Графитите како начин на креативно изразување секогаш биле интересни за младите луѓе. Сепак, Тетово се соочува со голем проблем од бројните навредливи графити кои ја засилуваат тензијата помеѓу етничките заедници.

Со цел да го илустрираат овој проблем, членовите на Медиа/арт клубот од Тетово ги фотографираа овие места. Во галеријата подолу се посочени дел од навредливите графити кои се наоѓаат насекаде во Тетово  и кои го претставуваат градот во лошо светло.

 

Галеријата ја направија Влатко Змејкоски, Даниел Коруноски, Бране Ристовски, Љубиша Крстовски, Бојан Трпчевски и Оливер Јовановски од Медиа/арт клуб Тетово.