[Галерија] Најдобрите океански фотографи за 2022

Фотографијата на сурфер кој се бори со еден од најголемите бранови во светот од Бен Туар победи на овогодишните Награди за најдобар океански фотограф, кој го организира списанието „Oceanographic“.

Натпреварувањето се организира за да се покаже убавината на океаните, но и опасностите со кои се соочени. Беа прогласени победници во вкупно девет категории од страна на жири составено со познати светски океански фотографи.

Во продолжение погледнете ги победничките фотографии:

Најдобар океански фотограф за 2022 / Автор: Бен Туар

Победник во категоријата „Дивина“ / Автор: Рафаел Фернандез Кабаљеро

Победник во категоријата „Фина уметност“ / Автор: Мајк Спенсер

 

Победник во категоријата „Авантура“ / Автор: Том Ст. Џорџ

Победник во категоријата „Конзервација (Влијание)“ / Автор: Симон Лоренц

Победник во категоријата „Конзервација (Надеж)“ / Автор: Никола Реми

Победник во категоријата „Човечка конекција“ / Автор: Стив Вудс

 

Победник во категоријата „Млад фотограф“ / Автор: Рјута Огава

Победник во категоријата „Портфолио“ / Автор: Мети Смит

Победник во категоријата за најдобра жена океанска фотографка / Автор: Брук Пајк