[Галерија] Интересни историски фотографии [3]

Фотографијата е единствен начин за документирање на историјата, кој овозможува засекогаш да се „замрзнат“ ситуации и важни настани. Претставуваме уште еден избор на фотографии од историјата, со кои се овековечени впечатливи моменти. Погледнете ги и претходните две галерии од вакви фотографии кои ги објавивме: [1 2]

1929 – Лав на совозачкото место на мото-трка на карневалот во Revere Beach

[Галерија] Интересни историски фотографии [3]

1912 – Патници се качуваат на чамци за спасување на „Титаник“

[Галерија] Интересни историски фотографии [3]

Околу 1935 – мостот „Golden Gate“ во Сан Франциско во изградба

[Галерија] Интересни историски фотографии [3]

1963 – Модели на диносауруси на пат кон Саемот во Квинс, Њујорк

[Галерија] Интересни историски фотографии [3]

1961 – Првиот хоминид во вселената, шимпанзото Ham, по историскиот лет од 16 минути

[Галерија] Интересни историски фотографии [3]

1916 – Рускиот цар Николај Втори Романов дели чибук со најмладата од неговите четири ќерки, принцезата Анастазија

[Галерија] Интересни историски фотографии [3]

1934 – Адолф Хитлер фрла лопата на почетокот на проектот за поврзување на сите германски градови со патишта

[Галерија] Интересни историски фотографии [3]

1915 – Турски снајперист маскиран во дрво

[Галерија] Интересни историски фотографии [3]

1945 – Германски воени заробеници во Полска принудно гледаат снимки од злосторствата на нивната војска во концентрационите логори

[Галерија] Интересни историски фотографии [3]

1925 – Прочуениот магионичар Harry Houdini им ги разоткрива триковите со духови на претставници на верските заедници

[Галерија] Интересни историски фотографии [3]

1972 – двајца пријатели од детството се среќаваат на спротивни страни на протест во Франција

[Галерија] Интересни историски фотографии [3]

1984 – Ѕвездата во американски фудбал O.J. Simpson, кој подоцна ќе биде суден и ослободен за убиството на неговата сопруга, го носи олимпискиот факел во Санта Моника. Сопругата, Nicole Brown, се гледа лево на сликата

[Галерија] Интересни историски фотографии [3]

1912 – Двојка домородни американски индијанци, Situwuka и Katkwachsnea

[Галерија] Интересни историски фотографии [3]

1930-ти – Јапонска „воена туба“,  направа со која се откривале непријателски авиони пред откривањето на радарот

[Галерија] Интересни историски фотографии [3]