[Галерија] Guardian: фотографии на неделата

Фотографии кои ја одбележаа изминатата недела, во избор на The Guardian:

[Галерија] Guardian: фотографии на неделата

Инсталацијата „Pulse & Bloom“, дел од фестивалот „Burning Man“ во американската држава Невада, кој го посетија околу 65.000 луѓе.

Палестинес се обидува да изгасне оган во делот од Газа жестоко бомбардиран од Израел во изминатите недели

Палестинец се обидува да изгасне оган во делот од Газа жестоко бомбардиран од Израел во изминатите недели

Работник поправа ограда во израелска населба во близина на Газа, во примирјето кое дојде по седумнеделни непријателства

Работник поправа ограда во израелска населба во близина на Газа, во примирјето кое дојде по седумнеделни судири

Фонтани од лава, некои   и по 60 метри во височина, извираат од вулканот Бардарбунга во Исланд

Фонтани од лава, некои и по 60 метри во височина, извираат од вулканот Бардарбунга во Исланд

Растопен метал тече од изгорен украински камион во близина на селото Березове

Растопен метал тече од изгорен украински камион во близина на селото Березове

Американскиот претседател Барак Обама пристигнува на самитот на НАТО во Кардиф, Велс

Американскиот претседател Барак Обама пристигнува на самитот на НАТО во Кардиф, Велс

По самитот, Обама го разгледа Стоунхенџ

По самитот, Обама го разгледа Стоунхенџ

Службеничка го надгледува пристигнувањето на воз на железничка станица во Пјонгјанг

Службеничка го надгледува пристигнувањето на воз на железничка станица во Пјонгјанг

Муштерии во САД гледаат додека активистот Вилијам Смарт чука на излогот за време на протест на кој се бараат поголеми плати за вработените во рестораните за брза храна

Муштерии во САД гледаат додека активистот Вилијам Смарт чука на излогот за време на протест на кој се бараат поголеми плати за вработените во рестораните за брза храна

Верник и нуди млеко на змија за време на хиндуистичкиот фестивал на обожување на змиите во Џаму, Индија

Верник и нуди млеко на змија за време на хиндуистичкиот фестивал на обожување на змиите во Џаму, Индија