[Галерија] Фотопроект за семејството кој трае 22 години

Во 1991 година, фотографот Зед Нелсон фотографирал едно семејство во кое тогаш жената била бремена. Неговата идеја била да го фотографира семејството секоја година,  а со цел да го покаже развивањето на семејството во кое детето расте, а родителите стареат.

Импресивниот фотопроект насловен „Фамилија“ трае 22 години.

1991

1992

1993

1994

1995

1996

1997

1998

1999

2000

2001

2002

2003

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012