[Галерија] Фотографии: Катја Штркова

Катја Штркова е млада фотографка која создава портрети, улични и минималистички фотографии со оригинален сензибилитет.

„Дури и кога немав со мене фотоапарат, моите очи спонтано документираа ситуации, моменти, лица, детали“, вели таа.

Еве дел од нејзините фотографии:

[Галерија] Фотографии: Катја Штркова

[Галерија] Фотографии: Катја Штркова

[Галерија] Фотографии: Катја Штркова

[Галерија] Фотографии: Катја Штркова

[Галерија] Фотографии: Катја Штркова

[Галерија] Фотографии: Катја Штркова

[Галерија] Фотографии: Катја Штркова

[Галерија] Фотографии: Катја Штркова

[Галерија] Фотографии: Катја Штркова

[Галерија] Фотографии: Катја Штркова

[Галерија] Фотографии: Катја Штркова

[Галерија] Фотографии: Катја Штркова

[Галерија] Фотографии: Катја Штркова

[Галерија] Фотографии: Катја Штркова

 

Извор: http://photo.pcklab.com