[Фото] Излезе #твитеркалендарот за 2014, во поддршка на маргинализираните заедници

[Фото] Излезе #твитеркалендарот за 2014, во поддршка на маргинализираните заедници

25-мина млади и одважни луѓе, членови на Твитер-заедницата, оваа година се дел од веќе традиционалниот #ТвитерКалендар – тие се фотографираа голи, со цел да испратат позитивна порака за сексуалното здравје и образование. Фотографиите се на Ивана Батев, а иницијаторите велат дека ќе биде одржана и продажна изложба на фотографиите . Собраните средства ќе бидат насочени да се помогне на членовите од маргинализираните заедници во општеството. Ова е втора година по ред како се издава Твитер календарот – лани, дванаесет македонски „твитерџики“ на сличен начин го поддржаа здружението „Борка“ во борбата против ракот на дојката.

[Фото] Излезе #твитеркалендарот за 2014, во поддршка на маргинализираните заедници

[Фото] Излезе #твитеркалендарот за 2014, во поддршка на маргинализираните заедници

[Фото] Излезе #твитеркалендарот за 2014, во поддршка на маргинализираните заедници

[Фото] Излезе #твитеркалендарот за 2014, во поддршка на маргинализираните заедници

Погледнете го целиотТвитер  календар на kalendar.ot.mk.