[Фото] Дрвена „Буба“ од Босна на саем на автомобили во Германија

Уникатна верзија на легендарниот модел на Фолксваген, популарната „Буба“ деновиве е изложена на Саемот на автомобили во германскиот град Есен. Автомобилот, кој е дело на пензионираниот босански столар Момир Бојиќ, е комплетно направен од дабово дрво, а  во изработката се употребени повеќе од 20.000 парчиња дрво.

[Фото] Дрвена „Буба“ од Босна на саем на автомобили во Германија

Како што кажува Бојиќ, тој ја направил колата во чест на неговата сопруга. Автомобилот е тестиран, што значи дека е дозволено да се вози по јавните патишта. Дрвената „Буба“ предизвика воодешување на саемот во Есен, кој се одржува од 29 ноември до 8 декември, со учество на околу 500 излагачи.

[Фото] Дрвена „Буба“ од Босна на саем на автомобили во Германија

[Фото] Дрвена „Буба“ од Босна на саем на автомобили во Германија

[Фото] Дрвена „Буба“ од Босна на саем на автомобили во Германија

 

Извор