Денс музиката и спортот – како се поврзуваат жанровите?

Спортот има многу заеднички нешта со денс музика. Во него е содржана жештината на акцијата, племенските инстинкти на навивачите и се разбира, чувство на заедништво. Но, ако вашиот омилен жанр на денс музиката е некој спорт, кој спорт би бил тој, прашува и дава одговори Мixmag.net.

Ако денс музиката е спортТехно = Тенис

Ако денс музиката е спортХаус = Фудбал

Ако денс музиката е спортЕлектро = Хокеј на мраз 

Ако денс музиката е спортДраменбејс = Рагби

Ако денс музиката е спортТранс = Одбојка

Ако денс музиката е спортХип хоп = Пикадо