Дела на Зоран Попоски ќе бидат изложени во Јужна Кореја

Македонскиот дигитален уметник Зоран Попоски учествува на меѓународната изложба „Перспективи 2021“ во Музејот КИКА во Гимпо, Јужна Кореја, во периодот од 30 декември 2020 до 17 јануари 2021 година.

На изложбата учествуваат педесет уметници од САД, Франција, Канада, Бразил, Кина, Кореја, Јапонија, Британија, Германија, Грција, Венецуела, Италија…

„Изложбата во Кореја е јубилејна за мене, бидејќи е стота (100) изложба на моите дела. Во моментов мои дела се застапени уште во две тековни изложби во САД и Италија. Последната изложба во Македонија ја имав пред четири години. Се надевам дека наскоро македонската публика повторно ќе има можност да ги погледне моите дела“, изјави Попоски.

Зоран Попоски магистрирал уметност во нови медиуми во Линц и Њујорк, а докторирал студии на културата во Скопје. Има реализирано 100 меѓународни изложби и е добитник на повеќе меѓународни награди за уметност.