[Фото] Ренесансни сликари нацртани како Нинџа Желки

Уметникот од Нов Зеланд, Овен Дипи, кој живее во Њујорк нацрта графит со четирите ренесансни уметници, Леонардо, Рафаел, Микеланџело и Донатело, во улога на тинејџерските мутант нинџа желки.

Насликани на ѕид покрај железничката пруга во Бруклин, Дипи ги презема четворицата уметници и им даде маски кои ги носат од страна на нинџа желките од познатиот цртан филм, кои биле именувани по уметниците.

Како фан на ренесансната уметност и тинејџерските мутант нинџа желки, најновата креација на Овен е исто така прашање и на „почит”.

„Јас сум дете на популарната култура и сум инспириран од моите херои. Со нивно вклучување во мојата уметност ја изразувам мојата најголема почит за нив на најдобриот начин кој го знам”, рече Овен.

[Фото] Ренесансни сликари нацртани како Нинџа Желки

[Фото] Ренесансни сликари нацртани како Нинџа Желки

[Фото] Ренесансни сликари нацртани како Нинџа Желки

[Фото] Ренесансни сликари нацртани како Нинџа Желки

[Фото] Ренесансни сликари нацртани како Нинџа Желки

[Фото] Ренесансни сликари нацртани како Нинџа Желки

[Фото] Ренесансни сликари нацртани како Нинџа Желки

Извор: BoredPanda