Во петок слободен превоз за студентите, наместо за пензионерите

Уште една добра вест: “Пензионерите се согласија да им го отстапат на студентите петок како ден за слободен превоз на во ЈШП!“

ЈСП ДОГВо договорот кој го склучија двете странки, од едната страна сојузот на студенти, а од другата страна сојузот на пензионери меѓу другото стои:

“Ние пензионерите конечно го разбравме револтот од страна на студентите и дојдовме до заклучок дека претеруваме со нашето бесцелно возење по градските автобуси. Поради ова со овој договор и со согласност на ЈСП изјавуваме дека Петок како слободен ден за нас пензионерите им го предаваме на студентите“.

 

#кромид030

predupreduvawe