[Видео] Како се приведуваа „паркобраните“ кај Бристол

Падна паркот кај Бристол, Паркобраните во акцијаОткако во голема полициска акција беа приведени „паркобраните“ кои цел месец го чуваа паркчето спроти Бристол, багерот пристигна, просторот беше ограден и под силно полициско присустство почна да се подготвува теренот за изградба на барокна високакатница за Советот за радиодифузија.

Од невладините стигнаа рекации за како што велат, непропорционалната полициска акција и демонстрацијата на сила, кога стотина полиццајци приведувале 11-мина демонстранти.

Паркобранителите синоќа го објавија и видеото кое покажува што точно се случуваше кај Бристол за време на полициската акција.