МОН експресно ги повика средношколците на средба

Тројца претставници на Средношколскиот пленум се поканети на средба во МОН, само еден час откако почнаа со поставување на кампот пред зградата во која е сместено ресорното министерство.

Како што изјави за Радио МОФ, Александар Милевски од Средношколскиот пленум, телефонски биле повикани од кабинетот на заменик министерот за образование и наука Спиро Ристовски на средба која е закажана за денеска во 11.30 часот.

Среношколците велат дека со оглед на тоа што е закажана средба, можно е да повикаат на завршување на бојкотот, но најавуваат дека кампувањето ќе продолжи до исполнување на барањата.