[Галерија] Кучето протестант од Скопје

Некои го викаат Борко, други Џонка (бунтовникот), трети пак Фичо, но сите го препознаваат кучето протестант кое е дел од сите поголеми собири во Скопје. Јавноста последен пат го забележа на Студентскиот марш во средата, кога бело-жолтото  куче во еден момент ја предводеше колоната од илјадници студенти, средношколци и граѓани што маршираа низ Скопје.

Тоа е редовен „учесник“ и на Критичната маса, учествуваше во првомајскиот протест, се појави пред толпата и за 11-ти октомври.

Благодарение на албумот поставен на Фејсбук од Васко Цацановски и Снежана Домазетовска јавноста го препозна своето куче протестант.

30.04.2014 Ја истрча цела Критична маса (KM#24) од почеток до крај (10км)

10258794_10152223016324355_3592713485408048010_n

1908008_10152223016539355_7650841463279271418_n

10169414_10152223016749355_4372319450744616429_n

01.05.2014 Учествуваше во целиот марш од првомајскиот протест

10155832_10152223021134355_3063637434533213806_n

10273424_10152223020969355_6681160152138565483_n

28.05.2014 Беше на Критична маса #25

10378088_10152574130999355_2769785369851292377_n

10291060_10152574130724355_1528517873932478567_n

24.09.2014 Критична маса #29

11.10.2014 Партизанска велосипедска тура по повод 11 октомври

1

22

10.12.2014 Студентски марш #2

IMG_4637

Фото: Радио МОФ

IMG_4613

Фото: Радио МОФ

Фото: Ванчо Џамбаски

Фото: Ванчо Џамбаски

*фотографиите се преземени со дозвола на авторите