[Галерија] Burning Man 2014 низ слики

bu-14-0

Еден од највпечатливите светски уметнички и културни фестивали, Burning Man, кој секоја година се одржува во пустина во американската држава Невада, заврши пред два дена. Покрај настапите на дел од најценетите артисти во денешната електронска музика, Burning Man и годинава им даде можност и на редица талентирани американски и меѓународни уметници да ги претстават своите инсталации, кои се издвојуваат со оригиналноста и екстравагантноста.

Карактеристичната, постапокалиптична атмосфера на фестивалот ви ја пренесуваме преку објективот на фотографот John K. Goodman. Погледнете и дел од атмосферата на Burning Man минатата година.

[Галерија] Burning Man 2014 низ слики

[Галерија] Burning Man 2014 низ слики

[Галерија] Burning Man 2014 низ слики

[Галерија] Burning Man 2014 низ слики

[Галерија] Burning Man 2014 низ слики

[Галерија] Burning Man 2014 низ слики

[Галерија] Burning Man 2014 низ слики

[Галерија] Burning Man 2014 низ слики

[Галерија] Burning Man 2014 низ слики

[Галерија] Burning Man 2014 низ слики

[Галерија] Burning Man 2014 низ слики

[Галерија] Burning Man 2014 низ слики

[Галерија] Burning Man 2014 низ слики

[Галерија] Burning Man 2014 низ слики

[Галерија] Burning Man 2014 низ слики

[Галерија] Burning Man 2014 низ слики

[Галерија] Burning Man 2014 низ слики

[Галерија] Burning Man 2014 низ слики

[Галерија] Burning Man 2014 низ слики

[Галерија] Burning Man 2014 низ слики

[Галерија] Burning Man 2014 низ слики

[Галерија] Burning Man 2014 низ слики

[Галерија] Burning Man 2014 низ слики