[Фото] Mајмуни ги „запоседнаа“ палмите во Скопје, Прилеп и Струга

Палмите кои што неодамна беа посадени во повеќе градови низ Македонија, од утрово во Струга, Прилеп и во Скопје се „запоседнати“ од мајмуни, јаува А1он.

Како  од појаснуваат од порталот, иако едно од објаснувањата за садењето на палмите во земјава беше дека тие ќе бидат туристичка атракција,  засега не привлекоа повеќе туристи, туку мајмуни кои ги препознаа како нивна природна средина.