WhatsApp веќе не може да се користи на одредени мобилни уреди

Корисниците на телефоните Симбиан ОС, БлекБери и Андроид (одредени верзии), од 1 јануари веќе немаат пристап до популарната апликација за размена на пораки, WhatsApp.

Компанијата ја соопшти оваа вест уште во јули, минатата година, а овие промени се дел од нејзините планови за апликацијата подлабоко да ја иинтегрира енкрипцијата, како и други системи со цел да ја зачува приватноста.

Апликацијата веќе не може да ја употребуваат корисници на следните мобилни уреди и оперативни системи:

– BlackBerry 10
– BlackBerry OS
– Nokia S40
– Nokia Symbian S60
– Android 2.1
– Android 2.2
– Windows Phone 7.1
– iPhone 3GS
– iPhone iOS 6