[Видео] Во битолско Бач по рецепт за квалитетно образование

„На мојот час не смее да има тажно дете“, вели младиот наставник Васко Гичевски од основното училиште „Славко Лумбарковски“ во битолското село Бач. Во училниците каде некогаш седел и учел, денес тој предава.

Во потрага по рецепт за квалитетно образование, Радио МОФ го посети училиштето во кое пред само половина век имало стотици ученици, а сега едвај има 20-тина.

За животот во Бач и образованието на село, погледнете во новото видео на Радио МОФ.