[Видео] СТОП на насилството врз сексуалните работници

[Видео] СТОП на насилството врз сексуалните работнициХОПС – Опции за здрав живот Скопје го изработи ова видео за промоција на Меѓународниот ден за борба против насилството врз сексуалните работници и унапредување на нивните права.

На овој ден илјадници подржувачи низ целиот светот организираат маршеви и преку своите активности пренесуваат порака на јавноста за спречување на насилството кое што секојдневно се врши врз сексуалните работници.

„Марш на црвените чадори“ за подигнување на јавната свест се одржува и во Скопје.

„Живееме во општество каде се купуваат и продаваат услуги, меѓу кои и сексуалните. Сексуалната работа е работа.Секој има право на избор!“, сметаат од ХОПС.