[Видео] Смртта на „американскиот сон“, низ лего коцки

Еднаквоста , можностите и американскиот сон се тема на студијата на Richard V. Reeves од „Brookings Institution“.

horatio_only2

Бројките и заклучоците, Reevеs ги поедностави да бидат разбирливи за сите креирајќи кратко видео во кое со лего коцки ја објаснува нееднаквоста во општеството и неизвесната иднина на „американскиот сон“.

Извор: Huffingtonpost