[Видео] Скопски графити: од омраза до љубов

[Видео] Скопски графити: од омраза до љубов

Видео приказна за скопските графити, кои упатуваат различни пораки – од омраза, до љубов. Видеото е изработено како дел од новата веб-страница „Безомразно.мк“, која ќе се посвети кон промовирањето нови и позитивни вредности во јавната комуникација и ќе настојува да влијае на подигањето на свесноста и разбирањето меѓу граѓаните за последиците од употребата на говорот на омраза, преку различни информативни, креативни и иновативни содржини и алатки.