[Видео] „Симетрија“ – филм снимен во просториите на ЦЕРН

Симетрија“ (Symmetry) е филм во режија на Ruben van Leer, снимен во внатрешноста на Големиот хадронски колајдер на ЦЕРН (Европската организација за нуклеарно истражување). Филмот изгледа прилично епски и интересно, како што може да се види во неколкуте сцени, кои по малку потсетуваат на делови од „Interstellar“. Премиерата на „Симетрија“ е закажана за 15 март во Амстердам.

Екипата што го правеше филмот објави и делови од атмосферата на снимањето:

Извор: Gizmodo