[Видео] Репортажа на Vice за фрлањето храна во Србија

Секоја година, во Србија се фрлаат или уништуваат 250 илјади тони храна. Според некои истражувања, растот на стапката на сиромаштијата покажува дека речиси девет отсто од жителите не се во состојба да ги задоволат основните животни потреби. Според неофицијалните податоци, пак, на белградските улици живеат околу 5.000 бездомници. Нивната најголема секојдневна грижа е што да јадат.