[Видео] Предизборни очекувања, постизборни разочарувања

Теодора, Диме, Фари и Ирена се четворица млади луѓе на возраст помеѓу 20-30 години. Студираат или бараат работа во Македонија. Два дена пред изборите, на 9 декември, разговаравме со нив зошто овие избори за значајни за нив и што би сакале да се смени после 11-ти.

Повторно разговаравме една недела подоцна, односно пет дена после изборите. Откако настапи неизвесноста за изборните резултати и протестите, нивниот став и расположение беа поразлични – наместо за надеж, овојпат имаа идеја за неповратен билет.

Видео на Стефанија Тенекеџиева.