[Видео] Појасот Газа – една година од последната војна

Вчера наврши една година од последната војна и бомбардирањето од страна на Израел врз Газа, период во кој загинаа над 2 200 цивили, главно Палестинци.  „Сhannel 4“ направи нова снимка со помош на дрон од појасот Газа, за потоа истите места да ги спореди со видеото снимено во август 2014 година и да покаже до кој степен е разурната оваа област.

1

Видеото кое ги покажува последиците од оваа војна погледнете го подолу: