[Видео] Морничавиот пејзаж на Чернобил снимен со дрон

Британскиот снимател и автор на документарни филмови Danny Cooke годинава го посетил напуштениот украински град Припјат и околината на атомската централа Чернобил, поприште на најголемата нуклеарна хаварија на сите времиња во 1986 година. Регионот досега многупати бил фотографиран и сниман, но ова е првпат еден снимател да ја искористи новата технологија и да употреби камера прикачена на дрон за да го сними морничавиот пејзаж од птичја перспектива.

Postcards from Pripyat, Chernobyl from Danny Cooke on Vimeo.