[Видео] Монти Пајтон со нова песна

Ерик Идл ја објави новата песна на Мoнти Пајтон на сервисот Јутјуб. Тој твитна „ Првиот нов материјал на Пајтон по илјада години „The Silly Walk Song.”

монти пајтон

Членовите на Монти Пајтон неодамна се обединија за своите десет настапи во Лондон, најавени од 1 јули. Новата песна е дел наменета за идниот настап.  Визуелно, нема ништо ново, класичните Монти Пајтон моменти споени заедно, објави Buzzfeed.

Песната е смешна и депресевивна во исто време, но и долго очекувана од фановите на култниот „Летечки циркус“.