[Видео] Медиумите во Македонија: заштитници на јавноста или заложници на политичките интереси

Институтот за комуникациски студии (ИКС) денеска одржа дебата каде се  дискутираше улогата на приватните медиуми во штитењето на јавниот интерес и како медиумите во Македонија го третираат јавнот интерес во известувањето.

На дебатата беше презентиран документот за јавна политика „Медиумите во Македонија: заштитници на јавноста или заложници на политичките интереси“, кој може да се преземе на следниот линк.

Во продолжение погледнете го видеото од дебатата за медиумите: