[Видео] „Македонија – земја на социјална неправда“

Документарниот филм „Македонија – земја на социјална неправда“ е дел од проектот: „Солидарност, ударна тупаница во борбата против сиромаштијата“ кој е спроведен од иницијативата „8-ми Септември“

Автор на филмот кој е снимен во втората половина во 2014 година е Џелал Хоџиќ, Славица Филиповска е наратор, Александар Гочев – асистент и Драган Додевски -монтажа.

Проектот е поддржан од Фондација Отворено општество – Македонија.