[Видео] Како се донесуваат закони во Собранието

На Јутјуб каналот на Собранието на Република Македонија е објавено видео преку кое граѓаните може да се информираат за постапката за донесување на закони.

Низ шестминутно видео е претставен целосниот процес, од самиот почеток кога се предлага некој закон, па се до моментот кога се гласа.