[Видео] „Излегувањето од плакарот“

Поимот coming out –  „излегувањето од плакарот“ има потекло од земјите од англиското говорно подрачје но сега е усвоен и широко се применува и во многу други земји. Тоа претставува моментот, но и процесот со кој ЛГБТ лицата на себеси но пред другите, ја откриваат својата сексуална ориентација или родов идентитет. Саревскиот отворен центар направи кратко видео кое на интересен начин го објаснува целиот процес: