[Видео] „Исчезнат свет“ – победник на „Мобил фестивал 2015“

„Исчезнат свет“ на Борислав Станков од Бугарија, ја доби наградата за најдобар филм на „Мобил Фестивал 2015“, кој се одржа од 20 до 26 ноември во Скопје. Филмот е спој на четири приказни за свет полн со стари занаети, животни и стари верувања. Преку четирите раскажувачи филмот зборува за стар заборавен свет, снимен во две бугарски села. Филмот е направен со  iPhone 5s.