[Видео] Интегрирано образование – учениците од тетовско ги уриваат етничките бариери

UntitledУчениците од македонска и албанска националност од две тетовски села преку игра и низа активности се запознаваат и дружат и со тоа ги уриваат етничките бариери.

Нивната средба беше дел од проектот на УСАИД за интегрирано образование во Македонија.

Во продолжение, погледнете го видеото кое го објави Радио Слободна Европа:

Извор: Радио Слободна Европа