[Видео] Феминистичката теорија на Симон де Бовоар објаснета преку 8-битна видеоигра

По повод 9 јануари, денот на кој е родена француската филозофка и феминистичка теоретичарка Симон де Бовоар, ја пренесуваме овој краток анимиран филм, во кој нејзината феминистичка теорија е објаснета низ класичната 8-битни видеоигра „Metroid“, која Нинтендо ја издаде пред три децении, во 1986 година.