[Видеo] Десет најдобри филмски сетови некогаш изградени

Најголемите филмови се средство кое го телепортираат вашето око во друг свет, но голем дел од тоа е направено со зелени екрани и специјални ефекти. CineFix  објави листа од десет одлични филмски сцени кои постојат во реалниот живот, или било потребно долго време за да се изградат.

Меѓу нив, се најдоа сцени на филмовите  „The Abyss“, „Apollo 13“, „The Lord of the Rings“, „Dogville“, „Gotham City“.