Велигденски фестивал во Велес

На трети мај во салата „Гемиџии“ во Велес ќе се одржи вториот по ред  „Велигденски рок фестивал.“

Настапуваат: Суперхикс, битолчаните  Фолтин, прилепчаните The Hounds  и велешката група  Blue Sky.  Предвидена е и афтер-забава со диџеи. Организатор на фестивалот е здружението на граѓани за развој на културата „Велес Фест“ тој е финансиран од неколку спонзори,  а помогнат од Општина Велес. Тие соопштија дека на првиот, ланскиот Велигденски рок фестивал имало две илјади гости.