Туристи споделуваат фотографии од луѓето кои ги среќаваат низ светот

Патувањата можат да остават трајни сеќавања, но иако архитектурата има големо влијание, сепак ништо не е толку силно како лицата на луѓето кои живеат во новите средини.

Вероајтно тоа е и причината поради која натпреварот за фотографија „Intrepid Travel photography competition“, минатиот месец се фокусираше на „лицата на светот“. Од САД, преку Индонезија, до Етиопија или Индија, туристите направија неверојатни фотографии од луѓето кои живеат во различни земји во светот.

Погледнете ја галеријата подолу, направена од февруарските патувања:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12
14

15