Tech Meetup утре во Јавна соба

На 30 август во Јавна соба во 18 часот ќе се одржи првиот Allocate Tech Meetup. На овој настан присутните ќе слушнат 30-минутна презентација плус сесија за прашања и одговори со Мартин Андовски на тема Robot Framework и ќе бидат организирани „speed dating tables“.

„Speed dating tables“ се организираат на различна тема со Андреја Мишевски, Валентина Ефтимова и Мира Никаљевиќ, кои ќе бидат тука за кратка дискусија еден-на-еден со сите заинтересирани и ќе одговараат на прашања.

Настанот е бесплатен и ќе трае околу два часа, а заинтересираните можат да се регистрираат на ФОРМАТА.

Инаку, Allocate е интернационален добавувач на софтвер за менаџирање со работна сила. Неговото портфолио од апликации им помаѓа на стотици болници и здравствени организации да ги менаџираат и оптимизираат тимовите од медицински сестри и доктори и да ја подобрат негата за пациените. Се работи за глобална компанија со преку 400 вработени и има канцеларии во Велика Британија, Германија, Шпанија, Франција, Македонија, Шведска и Австралија.