Стружани решени да го затворат дримот и да го поплават Охрид

Ривалството мегу Струга и Охрид  не престанува ,па така еден ден осамна информација дека стружани провоцирани од охригани дека неможат да го затворат дримот ,решиле да го затворат и на охригани да им докажат дека можат.

стругапа видете што ни изјави еден случаен граганин на струга кој како шо ни се претстави се вика Ристе Христо Миладиинов

Значи вака,стружани се решени да одат до крај со оваа своја намера и под секоја цена да се затвори дримот,и еднаш засекогаш да им докажиме на тие охригани дека сме подобри од нив  -тој исто така напомена –власта ни забрани да го затвориме дримот оти со тоа ке се поплавел Охрид ,но ние склучивме договор со Лидерот на СДСМ Лицето Б.Ц. ,тој ни вети дека доколку ние гласаме за него и доколку одиме на неговите протести и митинзи ,тој ке организирал протести против Николче Ж. Гуевски и забраната за затварање на дримот  и ке го притиснел целото собрани присилно да го изгласа предлогот за затварање на струшкиот дрим.

и како што напомена и нашиот Ристе Христо Миладинов со затворањето на дримот ке дојде до поплава на Охрид па не заинтересираа реакциите на граганите на Охрид  во однос на оваа одлука на стружани.

Па така наидовме на еден случаен граганин на Охрид.  па го прашавме за негово мислење,а тој го кажа следното.

Па тоа се само обични глупости,зарем можете да им верувате на Стружани ,тие не знаат и неможатт ништо ,тие знаат само да се фалат и ништо повеке ,па тие ако можеле да го поткупет на Лицето Б.Ц. ние можиме да го поткупиме на Фуфере па тогаш да видиме што ке прават.

сигурно ве интересира финалното случување ,па ајде да видиме до каде ке стигнат овие два града со затварањето на дримот.

#кромид039

predupreduvawe