Претстави на Дуковски премиерно во Њујорк

Драмските дела „Изгубени Германци“ и „ММЕ кој прв почна“ на македонскиот писател Дејан Дуковски првпат ќе бидат изведени во Њујорк, во престижниот Продусерс клуб (Producers’ Club), на Бродвеј.

Претстави на Дуковски премиерно во Њујорк

Изведбите на „Изгубени Германци“, во режија на Петар Варбанов, почнуваат од 21. март, а на „ММЕ кој прв почна”, во режија на Теодор Петелов, од 28. март.

Претставите ќе се одржуваат секој ден. Ќе бидат изведувани на англиски јазик, а тимот е составен од млади актери од САД и од Балканот.