Премиера на новата претстава на Теа Беговска

Премиерна изведба на претставата Јас сум АКТЕР – Човек на авторката и режисерка Теа Беговска ќе с еодржи утре (22 декември) со почеток од 20 часот во Галеријата Колектив. Претставата е во изведба на Никола Кузелов, Надица Петрова, Елизабета Стефановскка, Даријан Петров. Автор на Музиката е Енес Беговски.

„Театарски перформанс кој зборува за човечката осаменост, за љубовта, за тоа колку се сакаме себе си, колку го сакам другиот до мене. Толку се сакам себе. Лажам. Се сакам себе толку колку да се рече дека се сакам себе. Лажам. Дека се сакам себе. Лажам. Човек ли сум? Актер ли сум? Актер- човек или човек- актер? Кога си сам со себе си еден човек, кога си надвор си многу луѓе. Овој перформанс обработува мигови од животот на еден човек, што прави кога е сам со себе дома. Сè она што се плашиме да го изговориме на глас, овие луѓе актери ќе го кажат. Публиката е дел од овие приказни, таа ќе биде сведок на секој миг што човекот го поминува кога е сам со себе. Интерактивен театрски перформанс кој говори за тоа дека ништото доволно, дека тоа ништо е сепак нешто што нè прави посебни секој сам за себе. – истакна Беговска
Кој сум јас? Што сум јас? Сам, самиот со себе сум. Тој сум јас. А крајот за сите е ист…Секој човек ќе живее само за времетраењето на една тетарска претстава“, стои во најавата за претставата.

Претставата ќе има и своја реприза на 24 декември, во 21:00 во Галеријата Колектив.