Поларис С01E32 – Емисија посветена на научната фантастика, фантазијата и хоророт

Polaris – Episode 32 by Radio Mof on Mixcloud

80-тите напаѓаат во ова најново издание на Поларис на Радио МОФ, а централното место го завзема Robocop на Пол верховен, кој преку Марфи/Робокоп врши вешта сатира на ерата на Реган, корпоратизмот и паранојата од времето на Студената војна, a за увертира го имаме Kung Fury на Lazer Unicorns.