Поларис С01E18 – Емисија посветена на научната фантастика, фантазијата и хоророт

Polaris S01E19 by Radio Mof on Mixcloud

На дневен ред во 19-тата епизода на Поларис на Радио МОФ, ќе биде вселенската опера Interstellar, најновото филмско остварување на режисерот Кристофер Нолан (Memento, The Dark Knight trilogy, Inception) Во кое човештвото се соочува со неизбежна пропаст на Земјата и единствениот одговор за опстанок го гледа во sвездите.